Attention: Our website www.ibps-news.blogspot.com has become now www.ibps-news.com. Always type www.ibps-news followed by (.com). Be aware of fraud websites.

The First, Oldest, Largest, Biggest Bank in India: Banking GK

We use to publish short notes and objective question with answers of banking awareness on our website. Today we are going to provide some very important questions on banking industry i.e. The First, The Oldest, The Largest, The Biggest banks of India. Check all these questions which will be very important for IBPS, SBI, RBI PO/clerk recruitment exams.





1) Which was the first Indian commercial bank that was wholly owned and managed by Indian?
Ans: Central Bank of India


2) Which was the first Indian bank that was started solely with Indian capital?

Ans: Punjab National Bank (PNB)


3) Which was the first private sector bank in Kerala to become a scheduled bank in 1946 under the RBI Act?

Ans: South Indian Bank


4) Which is the India's oldest bank?

Ans: State Bank of India (SBI)


5) Name the largest Bank of India.

Ans:  SBI


6) Which Bank has the maximum number of branches in India?

Ans: SBI


7) Which is the second largest Private Sector Bank of India?

Ans: The Federal Bank Limited


8) Which is the first bank to open a branch outside of India?

Ans: Bank of India, opened in London in 1946


9) Name the bank which was started as private shareholder bank.

Ans: The Imperial Bank of India


10) Which was the first Indian Bank to be given ISO Certificate?

Ans: Canara Bank


11. Which was the first Indian Bank to open a branch in continental Europe?

Ans: Bank of India, in Paris, France in 1974


Related Posts-


No comments:

Post a Comment

Please post your queries in details to get response from us. Never use chatting word like 'plz' etc. We strongly recommend you not to share your email-id/phone no./other personal information in the comments. If you do so we have no responsibility for it. All comments, posted by you, will be moderated by our administrations. Thereafter the comments will be published here.